• Formatges L'Oliva

  Formatges L'Oliva, són l'Aina Vinyes i l'Arnau Quingles, una parella de Sants que han tornat a l'Alt Urgell amb la intenció de crear i oferir formatges artesans de qualitat. Elaboren formatges artesans amb llet crua de cabra. Per fer-ho han recuperat una pallera de la centenària masia familiar, i amb ella, una manera d'entedre la feina, la vida i el dia a dia.

  Elaboren diàriament amb la llet de la munyida del dia, d'un petit ramat de cabra alpina que pastura a les valls de la zona. Treballar petits volums de llet de proximitat és la seva aposta per garantir la qualitat i autenticitat dels formatges, alhora que una proposta comuna amb els petits ramaders per mantenir el caràcter del territori.

  Lo coscollet és un formtge de coagulació làctica i crosta florida amb fongs blancs

  L'orri, formatgets de quagulació làctica a partir de llet crua de cabra i maceració en oli d'oliva suau i herbes aromàtiques, de crosta nua i pasta compacta sense forats. 

  Lo cendrat, un formatge de pasta tova, de quallada làctica, de curta maduració i elaborat amb llet crua. Presentat en peces en forma de piràmide.

  Turp és un formatge especial, elaborat amb llet crua i una més llarga maduració amb fongs naturals, verds i blancs.

  Rumbau, formatge de pasta premsada a partir de llet crua de cabra, de forma cilíndrica o crosta florida amb fongs naturals raspallats, que li donen un aspecte vell i rústic, de roca.

  Rotllet fresc és un formatge fresc a partir d'una cogulació làctica de llet pasteuritzada de cabra, escorreguda de forma natural i salada amb sal seca. 

  Brossat, el mató de tota la vida amb llet de cabra.

  Llet que treballa: cabra

FORMATGES L'OLIVA

Arnau Quingles

Adreça: C/ Afores, s/n. Masia L'Oliva
25790 - Oliana (Alt Urgell)
Lleida

Mòbil: 653053387

Web: http://www.formatgesloliva.com

E-mail: contacte@formatgesloliva.com