Lactium, la mostra de formatges catalans celebra 10 anys

La desena edició del Lactium, la mostra de formatges catalans tindrà lloc al Parc Jaume Balmes de Vic els propers 12 i 13 de maig de 2018.

Per segon any, aquesta mostra està co-organitzada per l’OFIM (Organisme Autònom de Fires i Mercats de l’Ajuntament de Vic) i ACREFA (Associació de Ramaders i Elaboradors de Formatge Artesà),  i compta amb el suport del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, a través de PRODECA, l’agrupació de ramaders i formatges Llet de Cabres Catalanes i l’empresa Bonpreu-Esclat.

Lactium és el mercat de formatges més gran de Catalunya, on es poden trobar més de 200 formatges i 40 formatgeries artesanes d’arreu del país, que ofereixen degustacions i venda al tall dels seus formatges. A l’espai expositiu també es comptarà amb la presència d’artesans i productes agroalimentaris relacionats amb el formatge, que formaran part de l’espai Amics del Formatge.

Un programa d’activitats per a tots els públics combinarà propostes familiars amb activitats formatgeres.

A  l’Aula del Formatge Bonpreu-Esclat, els apassionats d’aquest producte podran descobrir i aprendre les singularitats i valors dels formatges catalans, artesans i autèntics.

Al TXISCorner, l’espai més  polivalent, obert i dinàmic del Lactium, s’hi programaran concerts, espectacles familiars i presentacions de projectes singulars i innovadors del sector.

Un any més, es farà el Concurs Lactium: Formatges Artesans de Catalunya, una de les cites de referència a Catalunya, amb un prestigiós jurat que atorgarà el Premi Millor Formatge Català Lactium 2018.

També es comptarà amb una nova edició de la Mostra de Bestiar Viu, amb una exposició de races autòctones d’animals lleters de la mà de l’agrupació de ramaders i formatgers Llet de Cabres Catalanes.

Per segon any, el Parc Jaume Balmes, un dels parcs històrics del centre de la ciutat, acollirà aquesta nova edició del Lactium. Un marc agradable i orgànic, en perfecte harmonia amb els valors de qualitat que vol transmetre la Mostra.