• Garrotxa

    Aquest formatge recuperat allà l'any 1982 al municipi garrotxí de Sant Miquel de Campmajor, va prendre el seu nom de l'entorn on es començaren a elaborar formatges basats en la tradició pagesa de fer formatge a casa. D'allà als dies actuals aquest formatge ha vist com se'n multiplicaven els elaboradors, dintre i fora de Catalunya, raó per la qual es vol protegir l'elaborat a Catalunya, i que és l'autèntic, amb una Denominació d'Orígen.

    Hi ha moltes raons per explicar l'èxit d'aquest formatge. S'elabora a partir de llet pasteuritzada de cabra, amb una coagulació enzimàtica, per obtenir una quallada tova, que derivarà en un formatge de textura flonja. Un salat lleuger i un temps de maduració entre 3 setmanes i 2 mesos, donaran com a resultat un formatge suau i mengívol, agradable per a molts amants del formatge.

    En destaca la pell florida gris, característica indispensable de qualsevol formatge Garrotxa.

    ACREFA té registrada la propietat de la marca Formatge Garrotxa, en totes les llengües d'Espanya i a tot el territori espanyol, raó per la qual no pot ser usat més que per a les formatgeries catalanes associades o autoritzades per ACREFA.