• Formatgeria del Miracle

  Tot va començar l’any 2002, quan juntament amb un grup d’amics vam decidir venir a viure a pagès, i vam llogar una gran masia. Amb el temps vam passar de la masia a un veïnat on poder formar una família pròpia; cadascú a casa seva però sempre a prop dels altres, mantenint la idea de comunitat. I així va començar tot, primer amb quatre ovelles per tenir cura dels camps, després regalant la llet que ens sobrava, després aprenent a fer formatge perquè tot i així encara sobrava llet… ! La vida, tal com és avui se’ns ha anat revel·lant poc a poc, amb cada nova decisió i també amb cada accident… I finalment ha pres forma, i és aquesta: un projecte cooperatiu i social. El miracle és això, la vida al camp, una nova professió que ens permet viure i treballar com ens agrada, a prop de casa, en un entorn meravellós, i sentint que el que fem és una contribució que va més enllà del propi producte. La Formatgeria del Miracle és un ecosistema que us convida a tots a formar-ne part. És un món petit, que es pot fer tan gran com vulguem, repartint trossets d’història i natura en cada formatge!

  El Pla de la Bassadòria avui acull una petita comunitat benedictina provinent del monestir de Montserrat. Els monjos tenen cura del Santuari, de la seva missió, de la seva promoció, i posen tot l’interès en l’acolliment dels visitants i dels qui s’allotgen a recer d’aquest lloc de pau. La Formatgeria, oberta al públic, ocupa les antigues cuines del monestir i té cura dels formatges per a que hi madurin lentament. Els monjos han cedit l’espai per facilitar la posada en marxa del projecte, que també compta amb un restaurant i una botiga on, a més dels nostres formatges i iogurt, hi trobareu altres productes elaborats per artesans de la zona.

  Productes del Miracle:

  La gàrgola és aquest ser mitològic que recull l’aigua dels teulats i l’escup per la boca sobre els camps i carrers. La gàrgola és un formatge que conserva intactes les seves propietats nutricionals i manté la biodiversitat de la flora bacteriana d’El Miracle, única i irrepetible. De coagulació làctica amb una curació de 3 setmanes, és un formatge de textura cremosa i crosta rugosa.

  Les cuines és un formatge elaborat amb llet crua d’ovella per a potenciar que les seves pròpies bactèries làctiques siguin l’esència del seu gust. Té una curació d’entre dos i tres mesos que li permet mantenir un alt contingut d’humitat a la seva pasta. El procés de salació és extern i individualitzat peça a peça

  El iogurt de la formatgeria és totalment natural, elaborat amb llet d’ovella pasteuritzada i ferments.

   

  Llet que treballa: ovella

FORMATGERIA DEL MIRACLE

Sílvia Soler

Adreça: Mpnestir del Miracle
25290 - Riner (Solsonès)
Barcelona

Telèfon: 973090921

Web: http://www.formatgeriaelmiracle.coop

E-mail: contacte@formatgeriaelmiracle.coop